Wood-Mizer proširuje asortiman proizvoda uvođenjem CNC strojeva

Introducing Wood-Mizer CNC Machines
13.07.2022

Wood-Mizer je razvio naprednu liniju CNC (računalno numerički upravljanih) strojeva za pružanje maksimalnih performansi, preciznosti i potpuno automatske obrade drva, plastike, kompozita i lakih legura.

Asortiman Wood-Mizer CNC strojeva uključuje:

  • CNC5003”, sa 3 i 4-osi, stroj s vakuumskim stolom
  • CNC5005”, sa 5-osi, stroj s vakuumskim stolom
  • CNC6003”, veliki i težak sa 3 i 4-osi, stroj s vakuumskim stolom
  • CNC6005”, veliki i težak sa 5-osi stroj s vakuumskim stolom
  • CNC7000”, stroj za grede i trupce, sa 8 osi i automatiziranim rukovanjem materijalom
  • CNC8000”, stroj za teške grede i trupce, sa 6 osi i automatiziranim rukovanjem materijalom


Wood-Mizerovi CNC strojevi dizajnirani su kao vrlo fleksibilne obradne jedinice, koji se mogu opremiti opcijskim dodacima i funkcijama, uključujući niz CNC agregata, CAM softversku kompatibilnost, oscilirajuće glavu noževa, dodatne vakuumske jastučiće i ploče, zaštitne ulaze/ lagane zavjese oko stroja, laseri za bolje pozicioniranje materijala i još mnogo toga.

Centri za obradu izrađeni su od komponenti najviše kvalitete u kombinaciji s vodećim numeričkim kontrolerima u industriji.

"Tijekom naše povijesti, Wood-Mizer je bio predan pružanju najkvalitetnije opreme za obradu trupaca u gotove proizvode od drva", rekao je Magnus Fransson, menadžer proizvoda Wood-Mizerovih CNC strojeva. "Dizajn linije proizvoda Wood-Mizerovih CNC strojeva je dokazan od strane kupaca diljem svijeta više od desetljeća, a sada je podržan visokokvalitetnom mrežom usluga i podrške koju korisnici očekuju od Wood-Mizera."

 

 

CNC5003” jest CNC stroj, prvi je proizvoden u seriji, dizajniran za automatiziranu obradu drva, plastike, kompozita i lakih legura u umjetničkim i zanatskim radionicama, kao iu srednjim i velikim tvrtkama, koje proizvode sofisticirane komponente za izgradnju kuhinja, namještaj, kuća i još mnogo toga.

“CNC5003” temelji se na dizajnu portala s dvostrukim pogonom za stabilnost i preciznost, rotirajućim, 12-pozicijskim automatskim izmjenjivačem alata, koji je montiran na portal za brzu izmjenu alata i višezonskim vakuumskim stolom za sigurno i fleksibilno pozicioniranje materijala.

 

 

Obradni centar ima snažno elektro vreteno, koje radi uz pomoć digitalnih servo uređaja i visoke rezolucije za točnost i minimalne vibracije.

 

 

Sve operacije se nadziru s pokretne upravljačke ploče s renomiranim Fanuc kontrolerom za naprednu funkcionalnost i dostupnost dijelova tijekom cijelog vijeka trajanja. Osim toga, upravljačka ploča nudi sučelje za PC i CAM softver, te ugrađeni poslužiteljski kontroler.

Glava s 3 osi, koja se brzo i precizno kreće djeluje preko velikog vakuumskog stola s više zona, što omogućuje obradu ravnog materijala maksimalnih dimenzija 3000 x 1500 mm. Stol je izgrađen u šest zona s 216 pojedinačnih vakuumskih točaka kako bi pružio široku paletu postavljanja. Vreteno je opremljeno pouzdanim i visoko učinkovitim sustavom za usisavanje otpadaka i time održavanje čistog radnog okruženja.

 

 

Tehničke specifikacije “CNC5003” CNC stroja:

  • Radno područje – 3080 x 1540 x 200 mm
  • Dimenzije materijala: 3000 x 1500 mm
  • Brzina (x/y/z) – 60 x 30 x 15 m/min
  • Motor vretena s izmjenljivim alatima – 11 kW pri 24.000 o/min
  • Promjena alata – rotirajući vrtuljak s 12 alata
  • Vakumska pumpa – 4 kW (ili 5,5 kW)
  • Kapacitet vakuumske pumpe – 126 m3/h na 0,9 bara


„Moguće je dodatno povećati produktivnost “CNC5003” s integriranom opremom za rukovanje materijalom. Stroj se može proširiti modularnim sustavom za utovar i istovar materijala, pretvarajući ga u jedinicu za strojnu obradu, sposobnu za automatiziranu obradu kompletnih serija materijala, bez korištenja nadzora operatera,” objašnjava Magnus Fransson.

“CNC5003” kao i drugi nadolazeći CNC strojevi iz ove linije nadopunjuju asortiman opreme Wood-Mizer dodajući više preciznosti i ponovljivosti procesa završne obrade drvnih proizvoda.

Molimo kontaktirajte Magnusa Franssona, voditelja proizvoda za CNC strojeve Wood-Mizer, za više informacija o proizvodu i ponude na mfransson@woodmizer.eu

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!