Novi video! Budite prvi koji će gledati – “Pilanarska sjećanja”

Po Wood-Mizer, Europe

Novi Video! Budite Prvi Koji Će Gledati – “Pilanarska Sjećanja”

 

Sjećam se da sam prvi put radio s drvetom u školi za obradu drveta u mojoj školi. Uspjeo sam ručni raditi i izraditi prekrasan gotov projekt. Tu je započela moja doživotna ljubav prema drvu.

Vidio sam kako se šumarska industrija tijekom godina mnogo mijenja. U prošlosti je piljenje bilo težak posao rezerviran za samo najveće potrebe. Milijuni trupaca koji nisu odgovarali njihovom načinu proizvodnje ostavili su se u šumi na otpad.

Sve se to promijenilo 1980-ih, kada je u maloj garaži u Americi započela revolucija. Dvoje mladih poduzetnika sastavili su glave i smislili novu vrstu pilane. Pilana koja bi svatko, bilo gdje, sa sigurnošću mogla ispilit trupce u piljenice. Pilana koja bi se mogla dovesti do stovarišta trupaca umjesto obrnuto. Pilana koja je pronašla vrijednost u trupcima, koje velike pilane nisu imale.

Iako im bilo je rečeno, da se to ne može učiniti, ipak prva pilana Wood-Mizer bila je istinska inovacija za pilansku industriju. Korištenjem tračnih pila uskog propiljka, više piljenica je donijeno iz svakog trupaca, manje energije je korišteno za rad, a palo drveće u šumi ili gradu, moglo se iskorisitit licu mjesta.

Po prvi put je netko poput mene, mogao započeti pilansku preradu, kako bi pokrenuo posao ili izgradio svoj željeni projekt iz drva. Nije prošlo puno vremene dok Wood-Mizer nije postao svjetski lider s pilanama i opremom za preradu drva širom svijeta.

Danas se hobisti, poljoprivrednici, pilari komercijalne građe i trgovine, drvoprerađivači, proizvođači namještaja, tvrtke koje se bave paletama sve više oslanjaju na Wood-Mizer kako bi zaradili za život ili slijedili svoje ideje.

Baš kao i desetine tisuća pilanara prije mene, ja sam morao imati pilanu - i ne bilo koju pilanu - to je trebao biti Wood-Mizer.

Kao dio obitelji vlasnika pilana Wood-Mizer, više sam se bavio s tvrtkom nego što sam vlasnik pilane, te na kraju sam postao izvršni direktor ove nevjerojatne globalne obitelji -- Wood-Mizer.

Tijekom posjeta našim kupcima i proizvodnim pogonima širom svijeta vidim iz prve ruke prednosti proizvodnje piljenica u blizini naših kupaca.

S novim proizvodima, rastućim proizvodnim pogonima i novim lokacijama, uvijek smo usmjereni na pomoć svakom pojedinom kupcu pilane u uspjehu.

Wood-Mizer je tijekom godina narastao i sad ima opremu za gotovo bilo koju vrstu obrade drva, od šume do konačnog oblika.

Wood-Mizer ima širu misiju od same prodaje strojeva. Naši osnivači bili su ljudi vjere i uvjerenja, a ti ideali ostaju dio onoga tko jesmo - sluge naših zajednica i zahvalni upravitelji naših prirodnih resursa.

Ako pokrećete novi posao ili se želite baviti svojom obradom drva kao ja, - Wood-Mizer je posvećen vašem uspjehu. To je moje obećanje vama, kao kolegi pilanaru.

- John Smith, predsjednik Wood-Mizer-a i izvršni direktor

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!