Povijest pilane LT40: nadogradnje gornjeg dijela pilane i upravljačke ploče

The LT40 Sawmill History: Sawhead and Control Panel Upgrades

DANAS se pilana modela Wood-Mizer “LT40”, napravljena 1982, godine naziva „legendarnom”, jer je zauvijek promijenila način, na koji ljudi pretvaraju trupce u građu. Omogućila je svakodnevnim korisnicima brzu i učinkovitu proizvodnju gotovih piljenica i greda i, što je najvažnije, mobilnost za obradu traupaca na licu mjesta. U 80-ima je pilana “LT40” također otključala novi smjer u izgradnji prijenosnih strojeva za obradu trupaca.

 

Gornji dio pilane sa zaobljenim stranama

Prve pilane koje su došle u Europu 1990-ih bile su modeli Wood-Mizer “LT30” i “LT40”, s identičnim ggornjim dijelom, ali krevetima različitih duljina. Originalni gornji dio pilane također se često koristio u drugim strojevima, uključujući pilanu “LT25” pokrenutu 1994. „Pilana “LT25” imala je glavu pile od “LT40”, ali se njome upravljalo ručno. bez ikakvih hidrauličnih funkcija kreveta. “LT25” je dao atraktivnu ponudu kupcima, jer je puna verzija “LT40” bila prilično skupa za prosječnog Poljaka 90-ih,” objašnjava Robert Fret, stručnjak za korisničku podršku s dugogodišnjim iskustvom. “Mnogi korisnici započeli su svoje poslovanje s “LT25” i postupno dodavali više funkcionalnosti svojim pilanama. Na kraju su mogli koristiti nadograđenu verziju koja je bila jednaka klasičnoj pilani “LT40”.

 

 

Suvremeni gornji dio pilane “LT40” u verziji STANDARD, omogućuje raspiljivanje trupaca debljine do 90 cm u promjeru. Pritom je njegov oblik ostao nepromijenjen – i dalje se lako prepoznaje po zaobljenim stranama pokrova. Gornjni dio pilane je postavljen preko postolja na jednom jarbolu s dva stupa i kreće se izduž postolja na nekoliko ležaja po čeličnoj šipki. Mnoge bitne komponente i tehnička rješenja ostavljene su nepromijenjene jer, kako kažu stručnjaci – „Ako nešto u stroju radi dobro i korisnici su to odobrili, ne bismo to trebali mijenjati“, objašnjava Dariusz Kujawa, voditelj korisničke službe koji je započeo svoju karijeru u Wood-Mizeru početkom 90-ih.

U početku je gornji dio pilane “LT40” bio montiran na čeličnu šipku pomoću seta od šest valjaka za posmak, uključujući četiri odozgo i dva odozdo. Godine 1996. modificirana je posmak na osam valjaka, a danas ih je devet. „Bilo je potrebno više valjaka za posmak kad smo počeli koristiti teže i snažnije motore. S više valjaka koji klize po šipki, težina glave pile se ravnomjerno raspoređuje na površinu,” objašnjava Robert Fret.

Kotači iz lijevanog željeza, koji nose tračnu pilu su istog promjera, 483 mm, ali je promijenjen ležaj na slobodnom kotaču. Ranije su se ugrađivala dva manja ležaja, a trenutno je ugrađen jedan dvoredni ležaj, koji je puno izdržljiviji”, kaže Robert Fret.

 

 

Za veću učinkovitost stroja, pogon je sada opremljen trostrukim pogonskim klinastim remenom (za elektromotore od 15 i 18,5 kW) i dvostrukim pogonskim kliastim remenom (za motor od 11 kW). “To je pouzdano rješenje, jer je kotač koji remenom prima snagu od motora do osovine u potpunosti zaštićen i smješten je u komoru odvojenu od lista pile. Piljevina neće zaprljati pogonski sklop”, uvjerava Robert Fret.

Prvi jednostavni uređaj za skidanje kore u 12V DC verziji postao je dostupan 1997. godine, a u sljedećim godinama evoluirao je u AC verziju. „Skidač kore je koristan alat jer produžuje vijek trajanja lista tračne pile. Vrhovi su od tvrdog metala, zavareni na zupce kružne pile široki su 5 mm, a uz pravilno poravnanje, skidač kore pravi rez na trupcu kako bi list tračne pile mogao uaziti u čisto drvo. To je rješenje koje može produžiti vijek trajanja lista tačne pile za otprilike 30 posto”, ističe Dariusz Kujawa.

 

 

Novi električni sustav

Godine 1988 uveden je novi sustav napajanja izmjeničnom strujom koji je bio je vrlo značajna nadogradnja pilane “LT40”. Sustav napajanja izmjeničnom strujom pruža mnogo više kontrole za podešavanje brzine i stabilnosti posmaka gornjeg dijela pilane. U ranijim strojevima, koje je pokretao DC sustav, brzina posmaka ovisila je uglavnom o stanju baterije. Ova modifikacija također je otvorila put korištenju učinkovitijih hidrauličkih sustava.

„U 1996. godini, zajedno s novom upravljačkom pločom, ugradili smo dodatne elektromagnetske prekidače za struku kako bismo zaštitili prekidače struje na okretnoj sklopki-bubnju. Kao rezultat toga, mogli bismo značajno produljiti vijek trajanja ovih kontakata. Istodobno je uvedeno više električnih sigurnosnih sustava za različite funkcije pilane, koji do danas rade u većini naših strojeva“, kaže Dariusz Kujawa.

 

Ergonomska i funkcionalna upravljačka ploča

1992. godine pilana “LT40” doživjela je kritičnu nadogradnju – dodana je nova upravljačka ploča, u kojoj su sve funkcije pilane bile smještene u jednu upravljačku kutiju. Konsolidacija funkcija u objedinjeni panel, poboljšala je sigurnost i ergonomiju rada. Ova promjena također je stvorila prostor za dodavanje nekoliko zanimljivih funkcija pilane. “Nova upravljačka ploča LT40 postajala je sve veća i preglednija tijekom godina, što nam je omogućilo da montiramo više dodatnih uređaja. Zapravo, od te nadogradnje započela je prava evolucija upravljačke ploče”, ističe Robert Fret.

 

 

Godine 1997. postao je dostupan prvi uređaj za automatsko-računalno-namještanje debljine piljenice, poznat kao “SimpleSet Setworks”. Bio je to jednostavan elektronički uređaj baziran na enkoderu, koji je montiran izravno na lanac za posmak gore/dolje. “To nije bilo idealno rješenje, jer očitanja nisu bila točna, kada se lanac zaprljao. Danas je pilana “LT40” s elektromotorom dostupna s nekoliko različitih automatskih računalnih sustava za debljine piljnica na bazi “PLC” kontrolera - “AccuSet1”, “PLC1”, “Accuset2”, “PLC2” i “SW7”, “SW8”, “SW9”, kaže Dariusz Kujawa.

„U pilanama koje su u Poljsku stigle početkom 90-ih, korištena je jedinstvena metoda podešavanja brzine posmaka gore/dolje. Umjesto tipičnog izmjenjivača, za podešavanje brzine pomaka korištena je trostepena remenica različitih promjera. Operater je morao ručno promijeniti položaj klinastog remena na remenici, kako bi se prilagodio željenoj brzini. Umjesto alata za okomito pomicanje glave pile koje danas koristimo, operater je morao staviti ručicu na remenicu za dovod i ručno podesiti položaj glave pile. Iako je trebalo malo više vremena – oko 10-15 sekundi, bio je to precizan mehanizam”, prisjeća se Dariusz Kujawa.

“U stara vremena, “LT40” nije koristio nikakva računala-“Setworks”, tako da su novi operateri morali naučiti koristiti dvije skale za mjerenje debljine piljenice. Nakon što je “Setworks” došao, namještanje debljine je postalo brže i lakše, tako da se nitko nije htio vratiti na staru metodu”, sjeća se Robert Fret.

 

 

Korisnici pilane “LT40” nastavljaju je poboljšavati

Korisnici i vlasnici pilana često predlažu što bi se moglo poboljšati na stroju, slijedeći zapažanja iz svakodnevnog rada s pilanom ili se oslanjajući na iskustvo u pljenju raznih vrsta drva. Na primjer, projektiranje pilane “LT40” sa širim gonjim dijelom došlo je od korisnika pilane. 2020. godine lansirana je nova verzija pilane “LT40 – LT40WIDE” sa širom gornjim dijelom koji može piliti trupce promjera do 100 cm. To je omogućilo mnogim tvrtkama da povećaju svoju produktivnost u velikoj mjeri. “U danima, kada su pilani trebali piliti trupce širine preko 1 m, to ih je dovelo u tešku situaciju jer čak i ako je standardni “LT40” dopuštao maksimalni promjer od 90 cm, oni su i dalje pokušavali sami piliti šire trupce uz rizik, korištenjem pomoćnih alata kao što su motorne pile i sjekire. Ovih dana taj problem je nestao, jer kupci mogu lako kupiti “LT40WIDE” pilanu i raspiljivati veće trupce. Pilanari i stolari shvaćaju, da široka daska izgleda bolje i da se može prodati po višoj cijeni. Osim toga, veći promjer piljenja znači i više mogućnosti za raspiljivanje široke piljenice prema izgledu godova,” kaže Robert Fret.

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!