Agent Wood-Mizer iz Finske odobrava novu liniju strojeva za obradu drveta

The Finnish Contribution to the Success of Woodworking Products

Howard Blackbourn, agent Wood-Mizer-a iz Finske, iznosi svoja razmišljanja o strojevima za obradu drveta, strasti prema drvu i zašto je Finska najizvrsnije mjesto za život sa obradom drveta.

 

Blackbourn family is Wood-Mizer agents in Finland

 

Howard Blackbourn započeo je svoje putovanje s Wood-Mizerom prije gotovo trideset godina kao kupac koji je trebao pilanu za obradu drveta na svojoj obiteljskoj farmi. "Imam farmu koja se sastoji od oranica i šume. Stare zgrade na mojoj farmi trebale su restauratorske radove. Uglavnom su to bile drvene konstrukcije, a dimenzije korištene u starim zgradama nisu bile standardne. Otuda moja početna potreba za pilanom.”

Osamdesetih godina je pozornost usmjerio na staro obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje će naslijediti. To ga je na kraju natjeralo da se skrasi u Finskoj i potpuno se bavi šumarstvom. "Nakon što sam stigao u Finsku, morao sam puno raditi u šumi, jer se njome nije upravljalo već dugi niz godina. Čišćenje šume od grmlja i starih stabala, poboljšanje cesta i jaraka, piljenje oborenih trupaca bili prvi poslovi na listi prioriteta", sjeća se Howard.

 

1993. pristao je demonstrirati pilane oko Finske i od tada je "slobodni agent Wood-Mizer-a". Po zanimanju je dizajner interijera, a već je dugi niz godina radio u drvnom biznisu. "Obnavljao sam stare drvene građevine u Velikoj Britaniji kao poduzetnik. Za to sam imao malu radionicu za obradu drveta. To je učvrstilo moj interes za drvom", govori Howard.

Finska, smještena lijepo na sjeveru Europe, između Švedske i Rusije, blagoslovljena je bogatim šumskim i drvnim resursima. "Većina kuća u Finskoj izgrađenih prije šezdesetih godina bile su kuće od drvene građe ili drvenih okvira. Oko 75% Finske su šume, poznate kao" zeleno zlato". Šumarska industrija je naš najvažniji sektor", ističe Howard.

 

"Zbog rada u svojoj šumi vidio sam potencijal namjenskeog piljenja. Neka stabla bila su "predobra"da bi se smjela masovno prerađivati. Kupnjom moje prve pokretne pilane “LT40” uspio sam odabrati prava stabla za pravu svrhu," Howard priznaje.

Finski ured Wood-Mizer obiteljska je tvrtka, pa kupci dobivaju toplu dobrodošlicu svaki put kad se pojave na vratima ureda. "Naš pristup kupcima bio je orijentiran na usluge. Mi smo obiteljska tvrtka koja je dostupna u fleksibilno radno vrijeme. Također navodimo kupcima da smo dio većeg tima Wood-Mizera i da po potrebi dobivamo pomoć ili savjet", kaže Howard . Primjećuje da je "drvo održivi materijal i ima dugu tradiciju u ovoj zemlji".

 

 

Nedavno, uz strojeve za piljenje, Howard i njegov zastupnički salon "Falkberg" nude proizvode za obradu drveta. "Do nedavno su strojevi uglavnom bile pilaneza primranu preradu drva. Drago nam je što smo uključili strojeve za sekundarnu obradu drveta Wood-Mizera", kaže Howard.

 

 

Strojevi za obradu drveta poput profilirki, blanjalica ili debljača postigli su veliku popularnost kod proizvođača drvnih proizvoda iz cijele Finske, uglavnom zbog svoje svestranosti, lakoće rada i pristupačnosti. Jednom izumljeni od strane MOReTENs u Švedskoj, a razvoj nastavljen od strane Wood-Mizer, ovi strojevi za obradu drveta omogućavaju kupcima da svoje ideje o drvu pretvore u proizvode za izgradnju, održavanje i obnavljanje drvenih vikendica, kućica od brvana ili finski zaštitni znak - konstrukciju sauna.

 

 

Howard shvaća, da je MOReTEN-ima bila mudra i razumna odluka da se spoje s Wood-Mizer-om i presele svu proizvodnju strojeva za obradu drveta u Poljsku i SAD. "Premještanjem tvornice u Poljsku približava se europskom tržištu. To je također prirodni razvoj i još jedan korak bliže izjavi Wood-Mizer-a" Od šume do konačnog oblika "", zaključuje Howard. "Novi pogoni tvornice Wood-Mizer koriste se najsuvremenijom tehnologijom i proizvodnim metodama", primjećuje Howard. "U budućnosti će biti vrlo prikladno dobivati pilane i blanjalice s istog mjesta", zaključio je.

 

 

 

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!