Proizvodnja ružinog drveta s pilanom Wood-Mizer LT20 u Indoneziji

Rosewood Production with Wood-Mizer LT20 Sawmill in Indonesia

 

Indonezijska tvrtka pili egzotično tvrdo drvo, kako bi povećala prodaju u Kini i Japanu. Tvrtka zapošljava 150 radnika i povećala je profit otkako je kupila “Wood-Mizer LT20”.

“Moj je otac osnovao tvrtku 1991. godine. Upravo sam je preuzeo prije dvije godine,” kaže gospodin Kennedy, vlasnik tvrtke. Njegova tvrtka je prije prerađivala ratan, ali se kasnije više usredotočila na indonezijsko ružino drvo i drvo bagrema - dva egzotična tvrda drveta, koja je vrlo teško rezati. "U jednom danu morali biste promijeniti dvije ili tri tračne pile", objašnjava Kennedy.

 

 

Kennedyjeva pilana “LT20” s Wood-Mizerovim tračnim pilama pomaže u obavljanju posla. Kennedy objašnjava: “Dobra stvar kod Wood-Mizera je to, što je piljenje precizno, a tračna pila tanka, tako da dobivate najviše iz debla. Trudimo se maksimalno smanjiti otpad. S Wood-Mizerom proizvodimo daske debljine 3,3 cm, čime se štedi otprilike polovica otpada u usporedbi s običnom motornom pilom.”

 

 

Wood-Mizerova “LT20” je fleksibilna pilana koja ispiljuje trupce promjera do 80 cm i duljine 4,8-8,4 m. Za Kennedyja je “LT20” bio pristupačno rješenje za njegov mali posao s drvetom. Pilana ima ručno rukovanjem trupcima. Kad se odlučivao za pilanu koju je želio kupiti, Kennedy je odabrao Wood-Mizer pilanu, koja mu daje potrebnu preciznost piljenja, zbog važnosti za točnost, pri piljenju njegovog skupog drva.

 

 

“Kad trupac dođe”, kaže Kennedy, “ocjenjujemo ga. Nakon pregleda i procjenjivanja stavljamo ga u pilanu na piljenje. Nakon piljenje, šaljemo piljenice na blanjanje, da budu glatke i ujednačene. Taka okrajčimo kako bi piljenica bila ravna, a zatim ga profiliramo. Nakon toga ga stavljamo na paletu i pripremamo za izvoz.”

 

 

Kineski i japanski proizvođači namještaja cijene Kennedyjeve proizvode zbog preciznosti i kvalitete drva, za koju on jamči.

„Poseban užitak dobivate ako vidite kako se pili vrlo lijep komad drveta“ - komentira Kennedy - i možete vidjeti strukturu površine na njemu. a kada volite svoj proizvod, to vas čini sretnim.”

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!