Poljska tvornica vrhunskog namještaja osvajila tržište s pilanom Wood-Mizer “WB2000”

Po Wood-Mizer, Europe

Kacper & Mateusz Ziemiński - co-owners of FAGUS company

 

FAGUS, tvornica drvenih proizvoda iz Poljskog Sępólno Krajeńskie, obiteljska je tvrtka koja se temelji na tradiciji i dugogodišnjem iskustvu. Specijalizirana je za proizvodnju namještaja od punog drveta, uglavnom od hrasta i bukve. Njihov vrhunski namještaj dizajniran je za spavaće sobe, dnevne sobe i blagovaonice.

Svaki od ovih komada namještaja izvanredan je svojim izgledom i stilom. "Naš konačni proizvod jedinstven je. Nemoguće je izraditi jednu škrinju ili ormarić i učiniti da izgledaju točno kao drugi", - kaže Kacper Ziemiński, suvlasnik tvrtke. "Trudimo se okrenuti svaki nedostatak drvenog materijala u vrhunski dizajn. Danas se većina namještaja proizvodi od iverica, ali u našoj tvornici izgleda potpuno drugačije. Morate ga vidjeti očima i osjetiti rukama kako biste shvatili da je drvo neponovljivo i da je ovo njegova najviša ljepota."

 

 

Mateusz i Kacper Ziemiński, braća i suvlasnici, nastavljaju strast svojih roditelja i djedova prema radu s drvetom. Njihovi baka i djed započeli su obiteljsku avanturu s drvom prije mnogo godina kada su kupili prvu pilanu. Zatim je njihov otac osnovao tvrtku u kojoj braća rade od 2013. "Davno, dok smo bili djeca, trčali smo po radionici i zabijali čavle u daske", - prisjeća se Kacper.

 

 

Svi su članovi obitelji odgovorni za vođenje tvrtke - podržavaju se analizirajući različite probleme i trude se pronaći najbolja rješenja za njih. Braća su počela raditi s jednostavnim stvarima - igrajući se po trgovini, čisteći piljevinu i na kraju sastavljajući namještaj. Danas ima smisla reći da je poticanje strasti u najmlađoj dobi preraslo u obilje iskustva i predanosti. Znaju se prilagoditi individualnim i sofisticiranim potrebama kupaca stvarajući izvanredne proizvode, koji se nikada ne mogu duplicirati.

 

 

Nisu im samo iskustvo i vještine stečene u obiteljskoj tvrtki pomogle da se istaknu u ovoj industriji, već i njihove strasti i, što je najvažnije, obrazovanje. „Bavio sam se profesionalnim sportom dugi niz godina baveći se olimpijskim jedrenjem," - kaže Kacper. "Ostvarivao sam svoje snove sudjelujući na Olimpijskim igrama i osvajajući medalje na raznim međunarodnim natjecanjima. Sport mi je pomogao da oblikujem karakter i učinim me poslušnijom, odlučnijom i uvijek usredotočenom na cilj. Sport me također naučio kako se nositi s ljudima, kao što sam uvijek vježbao u međunarodnim timovima." Ovi treninzi u raznolikom okruženju omogućili su mu učenje stranih jezika i pomogli u suradnji s međunarodnim tržištima.

 

 

Drugi brat, Mateusz, diplomirao je na Sveučilištu za znanost u Poznanju, diplomiravši tehnologiju obrade drveta. Sve profesionalne odgovornosti dodijeljene su braći prema njihovim vještinama. Dok se Kacper brine za dobru komunikaciju s njihovim stranim kupcima, Mateusz nadgleda proizvodnju. Razumije njihov proizvod i dobar je u izradi novih dizajna. "Uzimamo svaki slobodan trenutak, čak i dok šetamo hodnikom da provjerimo što bi se još moglo poboljšati", - primjećuje Kacper.

Tvrtka braće Ziemiński uspješno se razvija s velikim fokusom na nova ulaganja. Nedavno su sagradili novi proizvodni pogon i instalirali ogromnu industrijsku pilanu tvrtke Wood-Mizer. Pilana sa širokom tračnom piloim “WB2000” dobro se podudara s našim razvijenim proizvodnim pogonom koji uključuje 10 komora za sušenje drva s računalom, višelisnu pilu, nekoliko pila za drvene ploče, 2 četverostrane glodalice, 4 CNC stroja, strojnu bušilicu CNC, širokotračne brusilice, nekoliko strojeva za lijepljenje drva i linije za nanošenje-premazivanje uljem", - objašnjava Mateusz.

 

 

"Odlučili smo kupiti pilanu „WB2000”, koja je prijeko potrebna u početnoj fazi proizvodnje, tijekom piljenja velikih trupaca. Ovo je ulaganje osmišljeno uglavnom za povećanje produktivnosti u našoj tvrtki. Surađujemo s Wood-Mizer-om otkako smo započeli svoje poslovne aktivnosti. Prva pilana koju je kupio naš djed i naš najnoviji stroj već je četvrti Wood-Mizer. Ulaganje u pilanu „WB2000” čini se pametnim potezom jer smo zaista podigli produktivnost. Ono na što mislim, jest porast prozvodnosti od 10 do 15% u odnosu na naše stare strojeve", - kaže Mateusz." Izgradnja novog pogona bila je strogo povezana s kupnjom „WB2000”, a rješenja koja su razvili inženjeri Wood-Mizer rezultirala su poboljšanjem cjelokupnog postupka, i još značajnije, smanjenje potreba za narednim fazama proizvodnje".

 

 

"Dodatno smo odlučili uložiti u dva stola za sortiranje radi lakšeg odvajanja obrađenog drveta s tri strane. Ovi stolovi izuzetno su korisni pri razvrstavanju materijala, a da ne spominjemo bočne transportere s gravitacijskim valjcima za sakupljanje piljene građe koju su dizajnirali Wood-Mizer-ovi inženjeri omogućujući pilani da radi praktički 8 sati sa samo jednim zaustavljanjem za promjenu lista tračne pile", - objašnjava Mateusz. "Tehnički dizajn ovog stroja u potpunosti ispunjava naša očekivanja, s obzirom na činjenicu da su trupci veliki i teški, a ova pilana može ih raspilit bez puno napora - pa je ovo apsolutno ono, što smo tražili", - kaže Kacper.

 

 

Na pitanje zašto su odabrali pilane Wood-Mizer, Mateusz je odgovorio - "Wood-Mizer nas nikada nije iznevjerio, zato smo odlučili kupiti drugu pilanu. Izuzetno cijenimo suradnju s Wood-Mizer-om. Dopustite mi, da ponovim to - godinama koristimo njihove strojeve i uvijek se možemo osloniti na njihovu visoko profesionalnu korisničku službu i podršku. Po mom mišljenju, Wood-Mizer je poslovni partner kojem zaista možete vjerovati."

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!