Malezijska tvrtka povećala pogona radi bržeg i produktivnijeg piljenja trupaca uskim pilama

Po Wood-Mizer, Europe

Wood-Mizer LT70 Remote, Malaysia

 

Ova obiteljska pilana u Terengganuu, u Maleziji, pokazuje kako čak i male tvrtke mogu imati koristi od modernih i učinkovitijih strojeva za piljenje.

 

 

Jazlan je 2014. godine od Wood-Mizer kupio pilanu LT70 Remote. "Instalirao sam pilanu Wood-Mizera, da moderniziram svoju tvrtku i upotrijebim moderne načine piljenja rezane građe", kaže Jazlan.

 

 

"Pilana LT70 je potpuno hidraulički opremljena i njome lako upravlja jedan operator s upravljačke stanice", navodi Jazlan. "Rukovatelj stoji na upravljačkoj stanici i kontrolira piljenje odatle, a automatsko je pomicanje ispiljene građe sve go do istovara sa transportera. Ovo je pilana za tri operatera koji rukuju pilanom, a možemo proizvesti piljenu građu visoke kvalitete."

 

 

Jazlan može sjeći bilo koju drvenu pila pomoću odgovarajućih Wood-Mizer noževa dizajniranih za različite tvrdoće i vrste.

 

"Sada ispiljujemo “damar hitam [žuti meranti]”, a to je srednje tvrdo drvo", rekao je Jazlan, pokazujući trupac, koji je ispilio tijekom našeg posjeta njegovoj pilani. "Ovaj trupac jee oko 750 mmpromjera."

 

 

Nakon što piljena građa izađe sa pilane LT70, dalje se pomoću transportnog i prijenosnog stola premještaju na ulaz Wood-Mizerovog EG300 okrajčivača s dvije kružne pile, gdje se precizno dimenzionirani rubovi okrajče, ovisno o širini materijala i Jazlanovim završnim zahtjevima za širinu piljenice. Pomoću elektroničkog računala, EG300 lako mijenja izlazne širine prema potrebama.

 

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!