Poljoprivrednici

Kako italijanski drvodjelac-pilar, dobiva više iz svakog trupca

Ako se odlučite na dvosatno putovanje iz Venecije u Alpe, put će vas voditi pokraj radionice Marcela Marcantea. Smještena je u podnožju regije Vicenza, a Marcoov posao nastavlja tradicionalnu proizvodnju ogrjevnog drveta, koje je njegov otac započeo prije gotovo 30 godina. Međutim, Marco jes proširio izbor svojih proizvoda i kupaca, u skladu sa protokom vremena, koje se i dalje mijenja.

UK Farmer koristi LT20 pilanu za povećanje prihoda

Posljednjeg desetljeća Henry Brown iz North Yorkshire Moorsa, uspješno je proširio ponudu i time učinio “Grange Farm” profitabilnijom, dodajući u svoju ponudu vikendice i prodaju građe, te tako učinio seosko brdsko gospodarstvo održivim za svoju rastuću obitelj.

Agent Wood-Mizer iz Finske odobrava novu liniju strojeva za obradu drveta

Howard Blackbourn, agent Wood-Mizer-a iz Finske, iznosi svoja razmišljanja o strojevima za obradu drveta, strasti prema drvu i zašto je Finska najizvrsnije mjesto za život sa obradom drveta.

Piljenje na bio-farmi u švicarskim Alpama

Na ovu planinsku bio-farmu prilaz je moguć samo planinskim vlakom, pa je vlasnik farme kupio malu pilanu LT15m kako ne bi ovisio o prijevozu a koristio bi vlastito drva.

Nova generacija bira Wood-Mizer pilanu

Mladi pilanar Jurica Špoljar, iz sela Pile, nastavlja posao svog oca i djeda. Pet generacija ove obitelji su se bave šumom od 19. stoljeća, kada je pradjed od Jurice kupio svoj prvi hektar šumskog zemljišta od lokalnih plemića. Trenutno Špoljar obitelj posjeduje šume na oko 3 ha. Jurica sa svojih 25 godina prelazi dalje i počinje razvijati preradu drva.

Predbilježi se na vijesti
Dobivajte ažuriranja e-poštom o ekskluzivnim specijalnim ponudama, novim proizvodima i pozivnicama na posebne događaje!